keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Isosiskon jalanjäljissä



Isosiskon jalanjäljissä

FitCampin vetäjä Anna Raitala on työskennellyt liikunnanohjaajana seitsemän vuotta. Sille tielle hän lähti vain reilu vuosi sitten menehtyneen isosiskonsa kannustamana. Sisko Elina työskenteli Viva!Wellness  Clubin ryhmäliikuntavastaavana ja ehdotti Annalle BodyPump-koulutusta. Siitä se sitten lähti. Alaa tuli opiskeltua myös Varalan ja  Pajulahden urheiluopistoissa. BodyPumpin ohella Annalla on nyt Les Mills –lisenssit stepissä, gritissä, cxworksissä  ja bodybalancessa.  Lisäksi hän on käynyt kuntosaliohjauskurssin ja erilaisia ravitsemukseen liittyviä koulutuksia. Tuorein saavutus on personal trainer –koulutus, josta Anna kokee saaneensa paljon työvälineitä ammattiinsa.  
- Muistan, miten haaveilin työstä, johon olisi kiva lähteä joka aamu. Nyt saan tehdä juuri sellaista työtä,  Vivan ryhmäliikuntavastaava  iloitsee.

Parasta työssä ovat iloiset ja tyytyväiset asiakkaat, hymyilevät kasvot ja ne  liikunnan aikaansaamat hyvänolon huokaukset.
-On vain niin upeaa vetää tuntia, jossa kaikilla on hyvä fiilis. Ja kyllähän se palkitsee, kun huomaa, että monet jaksavat käydä tunneillani vuodesta toiseen.

Personal trainerin työssä taas suurin tyydytys tulee siitä, kun yhdessä asiakkaan kanssa saa tuloksia aikaan.

Liikunta on niin tärkeä osa elämää, että ilman sitä Anna ei voisi kuvitella elävänsä. Se energia, jonka päivittäisestä liikkumisesta saa, on korvaamatonta. Etenkin kun kotona odottaa kaksi vilkasta pellavapäätä; 4-vuoitas Daniel ja 2-vuotias Benjamin. Pian perhe kasvaa yhden prinsessan verran, sillä Anna odottaa nyt kolmatta lastaan. Raskaus on edennyt jo yli puolenvälin, mutta se ei menoa haittaa.
- Kun odotin Danielia, kävin vielä synnytyspäivän aamuna vetämässä bodybalancen, Anna muistelee.

FitCamp on ollut Annalle mielenkiintoinen kokemus, josta hän on vetäjänä nauttinut suunnattomasti.
- Koko porukka on tsempannut ihan uskomattomalla tavalla. Ryhmähenki on loistava, ja kaikki paiskivat hommia innolla. Sen ohella, että naisissa on tapahtunut silmiinpistävää muutosta ulkonäössä, on ollut ilo huomata, miten muun muassa tekniikat ovat parantuneet selkeästi.

FitCampejä tulee varmasti myöhemmin lisää. Mutta sitä ennen Anna nauttii odotuksen loppuajasta ja jää hetkeksi kotiin, kunhan pieni tyttönen ensi vuoden alussa syntyy.
- Liikkua aion synnytyksen saakka ja heti sen  jälkeen, kun se vain on mahdollista, Anna lupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti