torstai 18. syyskuuta 2014

Katja: Miten maltan kevyellä viikolla?



Katja Mäkinen oli jo kauan haaveillut ryhtyvänsä laihdutusprojektiin, joka yhdistäisi treenin ja ruokavalion. Pitkäksi aikaa se jäi vain ajatuksen asteelle.
- FitCamp kuulosti heti kivalta. Tiesin, että vetäjäkin on tosi hyvä, joten päätin lähteä mukaan.

Ihan viime metreillä häntä kuitenkin alkoi arveluttaa, ja peruminenkin oli jo lähellä. Vetäjä Anna Raitala kuitenkin ilmoitti tyynesti, että Katja on jo listaan merkitty, joten mukaan vain.
- Ja hyvä niin. Kertaakaan en ole mukaan lähtemistä katunut, Katja hymyilee nyt, kun FitCampin neljäs viikko on täydessä vauhdissa.  

Hiki virtaa, kun Katja vääntää hauiksen pudotussarjoja. Käsipainot heiluvat jo tottuneesti, vaikka kuntosaliharjoittelu oli Katjalle uutta.
- Nyt tämä sujuu päivä päivältä paremmin, vaikka alkuun mietin, että mitäköhän tästä oikein tulee.

Liikunta sinänsä on ollut aina tärkeä osa Katjan elämää. Erityisen lähellä sydäntä ovat  BodyCombat- ja BodyPump-ryhmäliikuntatunnit. Niissä Katja on käynyt jo vuosia ahkeraan, tosin sen mukaan, miten työvuorot ovat sallineet.
 - Jaksan liikkua paljon, ja pidän siitä. Välillä on kuitenkin ollut kausia, jolloin jumppaan lähteminen ei ole huvittanut lainkaan.

Suurimmaksi kompastuskiveksi onkin muodostanut ruokavalio. Painon suhteen Katja kertoo olevansa jojoilija. Hän syö normaalia kotiruokaa, vain annoskoot ovat olleet liian suuria.
- Ja karkit, ne ovat heikkouteni. Niitä meni ennen FitCampiä  lähes päivittäin.

Katja haluaa nyt  painoa pois ja fyysistä kuntoa paremmaksi. Tavoite on  päästä sellaiseen vauhtiin, että FitCampin jälkeen oikeanlainen ruokavalio ja harjoittelu on normaali osa arkea. Loppuelämän.

Painotavoite on hyvässä vauhdissa, sillä toisen viikon lopussa vaaka näytti painon pudonneen neljä kiloa.
- Töissä on pitänyt vaihtaa pienempiin työvaatteisiin, Katja paljastaa.

Oman haasteensa projektille tuo työ. Sairaanhoitajana lastenosastolla työskentelevä Katja tekee pitkiä päivä- ja yövuoroja. Ruokavalion ja treenien sovittaminen 12 tunnin työvuoroihin vaatii tarkkaa aikataulutusta. Töihin Katja tekee valmiit annokset, muuten ruokavalion noudattaminen ei onnistuisi mitenkään.

Yllätys on ollut se, miten hyvin nälkä pysyy kurissa säännöllisellä ruokailulla, eikä makean himo ole vaivannut lainakaan.
- Heti ensimmäisen  viikon jälkeen huomasin olossa selkeän muutoksen. Olen pirteä ja voin tosi hyvin, kun aiemmin olin väsynyt. Ja vatsassa on sellainen kevyt ja hyvä olo.

FitCampiä on jäljellä vielä vajaa seitsemän viikkoa. Katja uskoo, että loppuaika sujuu vähintään yhtä hyvin. Hän ei pelkää sortuvansa herkkuihin tai vääränlaiseen syömiseen, vaan  kiittelee monipuolista ruokavaliota, jossa on paljon mahdollisuuksia eri vaihtoehdoille.
- Uskon, että FitCampin päätyttyä tästä on helppo jatkaa  itsekseen näitä terveempiä elämäntapoja.
- Mutta se minua vähän arveluttaa, että miten maltan olla kevyellä viikolla liikoja treenaamatta, kovan harjoittelun makuun päässyt kahden lapsen äiti virnistää. 










 

1 kommentti: