Tänään oli pizzapäivä |
Lupasin jo tiistaina, että seuraavassa päivityksessä on ohjeita hieman sallitumpiin herkkuihin. Väliin pääsi kuitenkin lipsahtamaan pieni innostunut huudahdus. Johonkin se hyvä olo oli vain purettava :) Veikkaan, että samanlaista intoa pukkaa ilmoille jälleen huomenna aamun yhteistreenien jälkeen.
Mutta tässä niitä herkkuja tulee. Eikun sori, ensin ihan pieni tilannekatsaus.
Kolme viikkoa FitCampia on pian takana. Treeni on kulkenut todella hyvin ja ruokailu pysynyt kuosissa. Olen edelleen syönyt paljon ja ihan älyttömän terveellisesti. Tai siis eihän siinä mitään älytöntä ole. Alkuviikon piinannut makeanhimo helpotti, enkä edes tiedä missä vaiheessa. Tänään vain yhtäkkiä tajusin, että kas, irtokarkin kuvat ovat kadonneet silmistä ja mielestä.
Salilla oli tänään vuorossa rinta- ja keskivartalo. Treenin lomassa vaihdoin erään toisen ryhmäläisen kanssa kuulumisia. Totesimme molemmat, että projekti on ollut yllättävän kivuton. Sitä se on luultavasti myös jatkossa, jos vain noudattaa ohjeita (etenkin ruoka sellaisia) kunnolla. Näin treeni maistuu ja jaksaa oikeasti vetää kovaa ja korkealta. Ja vieläpä nauttia siitä.
Ja sitten pääsemme vihdoin niihin ohjeisiin.
Tein tänään iltaruoaksi pizzaa. Pohjana oli pelkkää kananmunaa. Kyllä, vain ja ainoastaan kananmunaa. Kovasti eri blogeissa kehuttu pohja oli hienoinen pettymys, sillä kyllä se kananmunan maku vain puski läpi, vaikka muuta väitettiin.
Mutta täyte oli loistava (öhöm, vaikka itse sanonkin)
Pizza
Pohja:
5 kananmunaa
suolaa
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keltuaiset ja ripaus suolaa. Leivitä voidellulle leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Ota pohja uunista ja täytä.
Itse täytin näin:
Pohjan päälle ketsuppia
400 grammaa naudan parempi jauhelihaa (hyvin paistettu ja maustettu, etenkin valkosipulia reilusti)
paistettuja kasviksia (esim. sipulia, paprikaa, keräkaalia, kesäkurpitsaa, pinaattia)
kirsikkatomaatteja
raejuustoa
emmentalraastetta
pizzamausteetta
Juustoraastetta laitoin koko pellilliselle vain noin puolet 200 gramman pussista ja hyvin riitti.
Uuniin 200 asteeseen vielä noin 15-20 minuutiksi.
Seuraavalla kerralla teen rahkapohjan:
1 purkki rahkaa
2 kanamunaa
noin 1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinajauhetta tai psylliumia
Kaikki aineet sekoitetaan ja levitetään ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Pohjaa
paistetaan 200 asteessa paistetaan noin 10 minuuttia. Sen jälkeen se täytetään, ja paistetaan vielä 15-20 minuuttia.
Lisää kuvateksti |
Mango-lakritsi pehmytjäätelö (yksi annos)
n. 150- 200 grammaa jäisiä mangokuutioita
puolikkaan limen tai sitruunan mehu
2 rkl kookoskermaa
n. 1 tl lakritsijuurijauhetta
Soseuta jäiset mangopalat tehosekoittimessa.
Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Nauti!
Lähikaupoista ei löytynyt pelkkää pakastettua mangoa, joten ostin mixin, josta erottelin mangon palat. Nuo tuossa edessä ovat kuivattua lakritsimehua. Niitä saa mm. Punnitse&Säästä -kaupasta. Ne eivät sisällä sokeria tai jauhoja. Raastoin niistä lakritsijauhetta, mutta seuraavalla kerralla käytän valmista lakritsijuurijauhetta, sillä siitä saanee voimakkaamman lakritsin maun. |
Sähköinen sitruspuserrin on tosi kätevä. |
Sekaan vielä limen mehu ja kookoskerma ja kohta on jäätelö valmis. |
Lisäsin päälle koristeeksi hieman rouhittua tummaa suklaata, mutta sen maku oli turhan hallitseva. Se kannattaa siis jättää pois. |
Tänä kesänä myös toinen hedelmäjäätelö oli suoranainen hitti. Itsekin sitä kesällä kokeilin ja hyväksi totesin. Mutta ei se yllämainitulle vedä vertoja.
Banaanijäätelö (kolme annosta)
Viipaloi kolme banaania. Pakasta siivut. Ota ne huonelämpöön ja anna sulaa hetki. Laita siivut tehosekoittimeen (myös sauvasekoittimella onnistuu), ja sekoita kunnes muodostuu pehmeä massa. Mausta esimerkiksi kanelilla, pähkinävoilla, tummasuklaarouheella, vaniljalla, mansikoilla tai mitä ikinä keksitikin.
Superkevyet marengit (ohje Kotikokki.net-sivuilta)
2 kpl munan valkuaista
n, 1,5 rkl mansikan makuista tomusoskeria
2,5 dl makeutusainetta
Pikkuisia marenkeja tulee ohjeella noin 100 kpl. Yhdessä marengissa on alle 2 kcal!
Erottele
munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella veitsellä
leikattavan kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten tomusokeri ja makeutusainejauhe
sopivissa erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista.
Laita vaahto pussiin ja
leikkaa kulmaan reikä. Pursota leivinpaperin päälle halkaisijaltaan n. 2 cm nokareita.
Paista 100 asteessa noin 50-60 min, marenkien koon ja uunin tehon mukaan. Marengeista
tulee ilman kevyitä ja kuivia. Proteiinipitoiset marengit (myös tämä ohje on Kotikokki.net-sivuilta)
20 annosta
3 kpl valkuaisia
0,5 – 1 tl makeutusnestettä
0,5 tl sitruunamehua
0,5 dl suklaan makauista proteiinijauhetta
Erottele keltuaiset ja valkuaiset tarkasti toisistaan.
Kaada kulhoon valkuaiset, sitruunamehu ja makeutusneste.
Vatkaa n.2,5 min ja lisää proteiinijauhe vähitellen ripotellen.
Vatkaa täydellä teholla kunnes seos pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ympäri.
Pursota pellille tai nostele lusikalla haluamasi laisia muotoja.
Paista uunissa 125 asteessa n.45 minuuttia.
Tähän väliin on pakko laittaa linkki uutiseen, joka käsitelee makeutusaineista tehtyä tutkimusta:
Kevytlimsoilla yllättävä psykologinen vaikutus
Ja sitten takaisin ohjeisiin....
Banaaniletut
2 banaania
4 kanamunaa
3 tl psylliumia
ripaus kardemummaa
Soseuta banaanit sauvasekoittimella. Sekota joukkoon kardemumma ja psyllium. Paista kookoöljyssä pieniä lettuja. Anna paistua tarpeeksi ennen kuin käännät, näin letut pysyvät kasassa.
Tarjoa lisänä tuoreita marjoja tai pakastemarjoista tehtyä sosetta.
Banaanipannari (puolikas
pellillinen)
4 munaa
2 kypsää banaania
1 dl maitoa
2 dl vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
Muusaa banaanit sauvasekoittimella. Lisää munat ja maito ja vatkaa yhtenäiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaani- ja munamaitoseokseen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan (koko noin puolikas uunipellistä) ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Paista hieman vähemmän, jos haluat, että pannukakku on kosteaa.
Jos sinulla on hyviä ohjeita, jaa ne ihmeessä minun ja lukijoiden kanssa alla olevissa kommenteissa.
Banaaniletut
2 banaania
4 kanamunaa
3 tl psylliumia
ripaus kardemummaa
Soseuta banaanit sauvasekoittimella. Sekota joukkoon kardemumma ja psyllium. Paista kookoöljyssä pieniä lettuja. Anna paistua tarpeeksi ennen kuin käännät, näin letut pysyvät kasassa.
Tarjoa lisänä tuoreita marjoja tai pakastemarjoista tehtyä sosetta.
Banaanilettuja |
4 munaa
2 kypsää banaania
1 dl maitoa
2 dl vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
Muusaa banaanit sauvasekoittimella. Lisää munat ja maito ja vatkaa yhtenäiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaani- ja munamaitoseokseen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan (koko noin puolikas uunipellistä) ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Paista hieman vähemmän, jos haluat, että pannukakku on kosteaa.
Jos sinulla on hyviä ohjeita, jaa ne ihmeessä minun ja lukijoiden kanssa alla olevissa kommenteissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti